ADP3 REUNION: there is always a first time

Tuesday, July 11, 2006

Eh, bila kau nak kahwin?

Bagi yang belum berkahwin, soklan bila ko nak kahwin, for sure, akan jadi soklan paling faveret. Daripada ko jawab, jawapan standard: jodoh pertemuan di tangan Tuhan, my friend has come up with 10 brilliant answers if you are asked: "Eh, bila ko nak kahwin?"

Skima jawapan.

1. Kawin dah nikah je belum.

2. Tunggu anak you besar. I nak pinang anak you.

3. Bapak aku kata, kerbau yang nak tumbang tu ada cancer. Tunggu dia pulih sikit nanti ok lah.

4. Nenek aku baru meninggal. Dia kata selagi Datuk aku tak kawin lagi, aku kena lepaskan dia kawin dulu. Tak pun aku dengan datuk aku sanding se pelamin. Ni tengah tunggu dia lah ni.

5. Duit yang aku simpan nak buat kawin tahun lepas aku dah derma kat mangsa Tsunami. So kena start kumpul semula lah.

6. Eh, kau tak tahu ke, aku dah kawin? Cemana aku boleh missed bagitau engkau ek.

7. Haaa. Kau sama dengan mak aku. Tapi mak aku kata dia suruh aku buatkan rumah untuk dia dulu baru aku boleh kawin.

8. Aku agak agak nak kawin kat hotel 5 bintang. Tapi kat kampung aku belum buat lagi. Tunggu siap hotel tu, aku kawin lah.

9. Aku sebenarnya dah kawin. Tapi exclusive. Jemput sedara mara terdekat jer.

10. Lepas raya.............. Tahun tak tahu bila.

Aku suka jawapan nombor 2. hik hik hik


5 Comments:

  • aku punyer jawapan lazim pulak ialah..apsal? kalau aku kawin ko boleh guarantee ke aku bahagia? hehehehe...or ape kata kita bermadu nak? mauhahahahaha

    By Blogger reenazack, at Wed Jul 12, 09:13:00 AM  

  • kawan aku ajo jwpan yg a bit kurang ajo but get people to pipe down..

    eh u tau ke bila u nak mati? tak tau kan? samalah i pun tak tau bila i nak kawen!!

    :D ..

    By Blogger cikPijah, at Wed Jul 12, 09:58:00 AM  

  • garang2nya jawapan2 akak2 kita berdua ni.

    siti no komen.

    :P

    By Blogger Ghaz Sanusi, at Wed Jul 12, 03:07:00 PM  

  • Ei.. Maff nak tambah satu lagi jawapan.
    "Bila nak kawin? Oh.. tunggu la bulan dua..InsyaAllah.."

    Hahh.. korang tunggu la sampai bulan tu ada dua!!!

    Orait?!!!!

    By Anonymous Maff, at Thu Jul 13, 04:56:00 PM  

  • Biasa la tu..bagi aku yg dah berkahwin tapi lambat bebenor nak dapat anak , org asyik tanya gak.. kalau mood aku baik aku cakap la "Takde rezeki lagi".. AGak2 dah hangin satu badan aku cakap la, "Ko ingat dapat anak ni leh petik suis ka nak bila leh dapat?" kUa kuA kuA..

    By Blogger Amy, at Fri Aug 04, 11:52:00 PM  

Post a Comment

<< Home