ADP3 REUNION: there is always a first time

Wednesday, February 09, 2011

Tuesday, January 20, 2009

tetiba teringat kat Olan

michael Olan, he looks older, but there's no doubt that this is him.

Monday, November 10, 2008

Reunion

OK u guys.. This is initiation from our dear Ghaz Sanusi. When do you think we should see each other again? For real this time. Pls vote !

Thursday, July 03, 2008

Majlis Perkahwinan Nurul Huda (Kechik) dan Naimi Khafez






Alhamdulillah ... Perjalanan majlis berjalan lancar pada 24 Mei 2008. Majlis pernikahan bermula pada jam 10 pg diikuti dgn majlis kenduri di rumah pengantin perempuan di Kg Kuantan, Btg Berjuntai. Seterusnya majlis di pihak lelaki berlangsung pada 31 Mei 2008.

Sedikit sejarah perkenalan. Saya dan suami merupakan rakan sekolah di Sekolah Menengah Dato Harun, Tg Karang. Dulu2 zaman sekolah adelah ceritanya .. tapi lps PPP lost contact. sampailah berjumpe semula pada Ogos tahun lepas. Bulan 10 merisik dan seterusnya nikah bulan Mei 2008. Kalau dah jodoh tak kemana. Alhamdulillah dimudahkan urusan sepanjang perkenalan. Diharap rakan2 dapat sama2 doakan kebahagian saya berkekalan hingga ke akhir hayat. Ameen.

Friday, May 23, 2008

We are on FACEBOOK... Join Us!!!

If you have facebook, join us at http://www.facebook.com/group.php?gid=6254144286. If you don't have 1, then create 1 laaa... !!! Pronto!!!

We MuSt AlWayS aLwaYs KeEP in TouCh! AlwaYs!!! DoN't LEt the MemORies FadE AwaY!!!

Nikmat lahir tahun 1977

ps: got this from some yahoogroup... funny thing is that how similar it is to what we remembered about back then... :) guys, i'm still here. Where u guys?

KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT NI


Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver
Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja
Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban.

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang
cawan
warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat
seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment.
Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi
yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2
time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu.
Pukul tapak tangan... kan ?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau
Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada
yang suka stoking tebal laaa...

internet? email? Menda alah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya,
Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras
warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'Ti
Kam'. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa
dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan
apek kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry', main kejar2
duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2
color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu
ni.
baling2 kapur laa.

hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau,
yg
Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih... dan diorg skarang tak
reti
nak switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap
hari


6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile
bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time
kecik2, nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace testimonial ni, korang akan terpikir utk
forwardkan dkt member2 lame korg.Sure diorg suke punye laa...heheh

tapi apa yang pentinglahkan..bila kenangkan saat ni semua dgn
mendalam..
mgkin ada diantara kita mengalirkan air mata..
yelah mana taknya bebudak zaman skrg walhal anak sendiri pun takkan
lalui zaman yg sebegitu lagi..
sayangnya masa begitu pantas berlalu...Dimanakah kita???

Tuesday, May 13, 2008

Jemputan ke majlis perkahwinan Nurul Huda Muhd Sharif (kechik)



Dengan sukacitanya saya ingin menjemput kawan2 ke majlis perkahwinan saya bersama pasangan , Naimi Khafez bin Mohamad yg akan berlangsung pada tarikh dan waktu yang berikut :


24 May 2008 - Sabtu (rumah pengantin perempuan)di Kg Kuantan (Kg Kelip-kelip) ,Batang Berjuntai.

31 May 2008 - Sabtu(rumah pengantin lelaki)No 2, Jln Laksamana 11,Teluk Panglima Garang, Kuala Langat


Disertakan sekali peta lokasi untuk ke rumah kedua2 pengantin. Di harap kawan2 dapat memanjatkan doa semoga perkahwinan ini diberkati,bahagia dan berpanjangan hingga ke hujung nyawa . Ameen

kechik (016 3539434)

Monday, December 17, 2007

Asiatube.tv


Check out the Miss Tourism videos (behind the scene) on asiatube.tv, updated daily ;D (ps: sorry kengkawan, mengiklan sekejap...)