ADP3 REUNION: there is always a first time

Friday, August 11, 2006

Normi's Wedding

Taken these few pictures from Alin's fotopages. Gambar2 semasa majlis perkahwinan Normi tempoh hari. Seperti almaklum, jenis ambik selamba badak ja. Jangan marah ek Alin.

Familiar faces: Alin & husband, Marina and Intan.


Please visit Alin's fotopages for more pictures.



Wajah kesayangan hamba (28)

From Normi Abdul Manap (NO5)



Dah lama gak baca update kat blog. So this is my update.

Lepas ADP, terus kat PPP buat degree in Marketing. Sama class ngan Shareen Sikayun and her housemates, somemore... myza, sandra, amy etc.. My housemates; Aida Maryani, Ida Maria (Mad), Nali, Edaureen, Alin.

Oh ya.. sket update tentang my ex-housemates:

  • Aida Maryani : Married with 1 son. Lecturer at PJ.
  • Ida Maria : Dah jadi Cikgu. Tak pasti kat mane. Single lagi.
  • Nali : Domestic Engineer. Staying in Bandar Utama with husband and a daughter.
  • Alin: Ha.. She just made her update in the blog.
  • Edaureen : Still kat US. Tak nak balik. Lum kahwin.

Myself, currently working in Grand BlueWave Hotel Shah Alam as a Personal Assistant to Group GM (ghaz: sonang la keje den kalu nak buat reunion kat hotel kalu .. kan kawan kawan .. kan kann kannnnn). Married about 6 months ago to Norazman bin Jaafar. Two month pregnant (seronoknye..!) Staying in Bandar Baru Klang.

Miss you guys so much!


Wajah kesayangan hamba (27)

From Mohd Faizal Zainoldin (S11)
(ghaz: sapa ni? orang pandamaran kah dia ni?)


Setelah sekian lama janji ngan ang so ni la update aku..

Aku la ni kerja dekat G-Tek Electronics Sdn Bhd kat Perai ni dah nam tahun dah.. boss aku kata kalau aku berenti kilang ni tutup.. ahhaha...

Dulu masa kat PPP aku dok satu bilik ngan Mustapir, Fairul, Alon, Mas Akmar Rizal ntah sapa lagi ntah aku tak ingat.. masa buat degree plak aku satu bilik dengan Sadros, Ahmad Shahril Karipap (as Jawa said), Uzi, Awi.. bilik kau depan bilik Ayob ngan bilik Arwah Bob..

Aku kawin 12/12/2002 sebab dah tak tahan dah ayaq dok tendang dahi dah.. dari dok buang tak tentu hala baik aku buang kesaluran yang betui.. sebelum terlupa nama bini aku Haslinda Md Saad..

Nanti aku update lagi and aku bagi gambaq bini aku ngan anak aku dulu... nanti aku scan gambaq aku kaween bagi kat ang



Nur Qistina Binti John

Wajah kesayangan hamba (26)

From Khairunnajib Husain (S11)

Email daripada Najib.

Najib tak tulis banyak pun. Cuma tulis yang dia keje ngan Sidel Distribution kat Subang Jaya dan Miza keja as Legal Officer ngan AmBank.

Email kedua dari Najib, dia kasi aku gambar diorang sekeluarga untuk dipublishkan kat sini. Anak sulung dorang, lelaki, namanya: Khairulthaqif Taqiuddin bin Khairunnajib. Yang baru lahir tu, baby girl: Khairunnajihah Syuhadah binti Khairunnajib.

Citer2 lain, kenalah tanya Najib sendiri. Aku pun tak tahu.


Wajah kesayangan hamba (25)

From Juliah Mahmud (NO6)


Hi All,

Miz u guyz soo much!!!

Ramai yg tak kenai i kot coz i bukan glamar pun kan PPP dolu2..... same class ngan shima (ghaz: keje BNM sama aku ... department lain la. cantik dan bergaya dia sekarang!), sonya, shahreen, kaza, laila (ghaz: fyi, laila dah kahwin dah baru2 ni. finally. hehehe), isma n ramai lagi member yg rupa depa tak penah luput dlm kotak fikiran.....cehcehceh.......

What a small2 world kan.......akhirnya i kawin ngan cousin Marina Esme......jiran sebelah masa di Kolej Blok 5 dulu....Hi Na!!!......Marina yg memulakan detik pertemuan I n my Hubby.....thanx Na..........lar nih I dah ada sorang daughter.....Aisya 2 yrs old.....lasak sungguh....... lar nih jugak tengah expecting.......due bulan 12 nih........hopefully boy lah pulak.........

I keja ngan gomen as Akauntan (camna bleh tukaq from Busadmin ke accounting) (ghaz: kat Jabatan Akauntan Negara) ......masa kat UIA.....i, Munziaq (ghaz: munziaq ada kat UK ni nak sambung buat PhD gak. la ni tak silap aku, dia tengah pulun nak siapkan Masters. dia kat birmingham. tau kann.) n aljep tukaq profession coz kami malas nak baca buku busadmin yg tebal2......

Oklah.....tak banyak cerita lagi........cuma nak congrats Ihsan yg tengah buat PhD .......n shout to all my dear frens masa kat UIA dulu.......Yan, Blend, Shima, Salmiah, DAM, Ihsan, Ijan, Aljep, Munziaq, Budak kecik suara pelat (sorry lupa nama hang) (ghaz: hasry "feminin' zai? radin?) ....kihkihkih....

and to all my dear roomies masa kat blok 5/511....Dira, Azira, Chah, Ina n Azie.........miss u all soo...sooo...much......

Aisya - 2 tahun

With dearest hubby, Nazlie Syahzeer and daughter, Aisya


SO1 in Memories

Ayu cakap ni kelas SO1. Aku cakap, iyalah.

Dari kiri (berdiri): Masli, Zaki Presiden JAKSIS Siswa, Farok, Adnan, Rudy, Johan, ? (ghaz: aku nampak cam Yasser @ Bagong ja .. tah. mungkin salah kot) Fitri, Agus
Dari kiri (duduk): Hasnah, Hani, Hanan, K'On, Farah Ismail, ET, Hanis, Ayu Ostolia, Nita, Rabiatul


p/s et, aku still nak puji pesen retro hang ni dulu .. esp. rambut


Thursday, August 10, 2006

Wajah kesayangan hamba (24)

From Nurazlin Kamarudin (NO3)


Aku ni.. Alin lah.. Bilik sama dgn Aishah... Budak AUHAC yg paling cun time tuh lah kan...hehehe...

Firstly, aku seronok gile bila you with some other gooodd ADPians came out with this blogging idea.. Cool siot.. Keep it up ya...

Pls find some pics during my wedding... I know I looked different with that tacky make-up (ghaz: you look wonderfully beautiful) ... Hahaha... Thanks to Saidatulnisa (the penyanyi Ella punye sister).. She's absolutely damn good make-up artist... Don't know whether you know this or not.. Ish, apa lah aku melalut ni..

A brief about me - Nurazlin a.k.a Alin... Well started with NO3, then stranded kat PPP sampai graduate... Hehehe...Took Finance major with Marina (my partner in crime til now), plus MasAida aka Kodeng, Yem, AidaYuhaini, Ellea, Nuraida and some other classmate yg aku dah lupa nama dorang.. Sorry ek..

Just got married to the most patient man I've ever met (considering I'm a difficult person in term of relationship...) hahaha... The 1st pic tuh, time we both went to a wedding... and the 2nd pic , time we both di atas pelamin sendiri... Enjoy then...

You guys can browse my fotopage at http://leenbutterfly.fotopages.com. Hmmm, I should start my own blog lepaih ni... Intan & Shareen have been asking me to have one.. Takde masa nak buat lah..

Well, I am working in Financial Planning industry at the moment (ghaz: Financial Consultant, SBB Mutual).. with my beloved hubby..Konon2 nak buat family business lah one day.. InsyaAllah...

Keep in touch my friends... Take care everyone...

Tata..



With hubby: Badlisyah Daud

BLOG: Aishah Badaruddin

To give a wider audience to what you people have written in your blog, aku pun curiklah entry2 korang yang related with ADP3. Biasaklah, aku ni jenis tak mintak izin nyer. :P

The very first honor goes to:

Friday, August 4

apa tu 409/5?

tu lah my room # masa kat PPP/ITM dulu.. 409 block 5.

we were all from ADP3 batch. terkenang plak zaman dulu bila ter encounter this blog for adp3 reunion.

too many sweet and some bitter memories.. we were very close back then..

kamar 1 (label kat pintu bilik memang tulis camtuh) me, fareen, and shaf.
kamar 2: alin, ellie, and nora.

everything we shared together.. gembira ke sedih ke (teringat ada one day tu kita semua duduk and tell our stories.. and when 1 started crying the whole gang also cried.. ).. kadang2 slalu gak tukar2 baju and kasut bila time nak kluar. kalau weekdays slalunyer gi subang parade je la.. tu yg paling dekat. tunggu bas mini tu and then naik commuter from section baper tah.. kalau weekend slalunye gi sg wang.

skarang ni dah jarang contact.. yg agak kerap contact pun dgn alin aje.. itu pun kengkadang.. dgn ellie dan nora pun ada lah jugak jumpa.. latest masa wedding alin haritu (you looks beautiful alin.. ).

Dgn my own kamar's mates pulak yg mcm dah lost contact.. especially dgn shaf.. (where are you shaf?). fareen last time jumpa about 2 years ago.. she came to my house (in kinrara masa tu).

anyway you guys are the best lah.. rindu kat korang semuer..

untuk korang:
Alin: kau je la geng makan aku masa kat 409 dulu.. (yg lain suka diet :)). kalau kluar pun slalu dgn kau je pasal yg lain slalu gi dating kan.. ehehe. remember how we love to go to the pasar malam kat depan giant tu.. apa lagi ekk.. the journey to 'banting', citer2 kau gi camping tu

fareen: the ulat buku one.. kalau baca novel sampai tak tidur 1 hari. kalau tgk tv (slalu sorok kat dapur takut mak guard (mak bai) jumpa) mesti tak habis makan.. tu yg kurus tu :)

shaf (ghaz: shaf ni shaf mana? shafinaz (ek, pembetulan .. shaffiza norida baru betul ..thanks aishah) mara taiping tu ke? the only one majoring in mathematics dlm batch kita tu ke?): the thing that i remember about you: your body shop perfume and lipstick.. ehehe.. lagik gambar cindy crawford kat locker tu.. gi konsert KRU (ahaha) dgn alin skali..

ellie: kalau u gelak kitorang semua gelak skali.. mahal tu gelak u tu.. :) teringat antena TV u yg terpatah tu.. sorry ellie (tak sure siapa yg dah terpatahkan).. keter satria u yg baru dpt tapi dah kena langgar masa parking kat ITM (library) siut betul..

nora: ape ye nak tulis about u.. ellie's bestfriend. ah ingat.. 'manu' (jgn mare) (ghaz: manu ni mamat adp2 yang nora minat tu kaaaan .. betoi ka?)

to sum it all.. memang best la korang ni..


Wajah kesayangan hamba (23)

From Sonya Natasya Rashid (NO6)

i'm sending you some of my wedding pix, from the source itself la nie .. the one yg zied bagi tu tak clear sgt la kan.. some background on my love life with dear hubby :

We were formally introduced by dear Cik Zied back in 2004. The relationship started off with sms-es while I was away in Langkawi and he was in KL.. I can safely say that I fell in love with dear hubby the first time we started sms-ing, with the way he speaks of himself, the way he writes, the way he touches my heart with his sweet words... For some people, they say "I fell in love with him/her from the first time our eyes met"... BUT not me.. It was love at first words that made me fell for him.. I know it sounds weird but its the fact!.. The relationship blossomed to something which i didnt know would end in marriage.. Well, not so soon that is.. It only took us less than 1 year to realise that we were actually in love with each other.. So we were engaged in December 2004, got married in June 2005 and now we're happily married with a baby girl on the way :)...

Well, that's the summary of my love life

(ghaz: thanks Sonya. mmm .. i guess, you forgot to mention the very important detail of your story. The name of your dear hubby: Mohamad Faizol Ramli.)

nikah on 23 june 2005

sanding on 26 june 2005

myself (6 mths preggers) on LNG (liquefied natural gas) cargo ship in Bintulu on 23 june 2006

petronas MLNG family day with dear hubby on 8 july 2006 (7 mths preggers)

Jokes of the day....

Guys,
This is not ADP3 stories..but I just can't help it..Damn hillarious.
(Ghaz, bagitau aku kalau jokes are not allowed in this blog- Saya yang menurut perintah)
(ghaz says: sekali sekala tak apa .. jangan tukar blog ni jadi joke page cukup ler .. hehehe)

Warning : These conversations may contain pure stoopeedeetee..
By the way...ADP takde jadi lawyer kan?? Ada ke??

From a little book called "Disorder in the Court." They're things
people actually said in court, word for word....

LAWYER: What did the tissue samples taken from the victim's
vagina show?
WITNESS: There were traces of semen.
LAWYER: Male semen?
WITNESS: That's the only kind I know of.

LAWYER: Did you ever sleep with him in New York?
WITNESS: I refuse to answer that question.
LAWYER: Did you ever sleep with him in Chicago?
WITNESS: I refuse to answer that question.
LAWYER: Did you ever sleep with him in Miami?
WITNESS: No.

LAWYER: So, after the anaesthetic, when you came out of it,
what did you observe with respect to your scalp?
WITNESS: I didn't see my scalp the whole time I was in the
hospital.
LAWYER: It was covered?
WITNESS: Yes. Bandaged.
LAWYER: Then, later on, what did you see?
WITNESS: I had a skin graft. My whole buttocks and leg were
removed and put on top of my head.

CLERK: Please repeat after me: "I swear by Almighty God..."
WITNESS: "I swear by Almighty God."
CLERK: "That the evidence that I give..."
WITNESS: That's right.
CLERK: Repeat it.
WITNESS: "Repeat it".
CLERK: No! Repeat what I said.
WITNESS: What you said when?
CLERK: "That the evidence that I give..."
WITNESS: "That the evidence that I give."
CLERK: "Shall be the truth and..."
WITNESS: It will, and nothing but the truth!
CLERK: Please, just repeat after me: "Shall be the truth
and..."
WITNESS: I'm not a scholar, you know.
CLERK: We can appreciate that. Just repeat after me: "Shall be
the truth and..."
WITNESS: "Shall be the truth and."
CLERK: Say: "Nothing...".
WITNESS: Okay. (Witness remains silent.)
CLERK: No! Don't say nothing. Say: "Nothing but the truth..."
WITNESS: Yes.
CLERK: Can't you say: "Nothing but the truth..."?
WITNESS: Yes.
CLERK: Well? Do so.
WITNESS: You're confusing me.
CLERK: Just say: "Nothing but the truth...".
CLERK: Yes.
WITNESS: Okay. I understand.
CLERK: Then say it.
WITNESS: What?
CLERK: "Nothing but the truth..."
WITNESS: But I do! That's just it.
CLERK: You must say: "Nothing but the truth..."
WITNESS: I WILL say nothing but the truth!
CLERK: Please, just repeat these four words: "Nothing", "But",
"The", "Truth".
WITNESS: What? You mean, like, now?
CLERK: Yes! Now. Please. Just say those four words.
WITNESS: "Nothing. But. The. Truth."
CLERK: Thank you.
WITNESS: I'm just not a scholar.

LAWYER: On the morning of July 25th, did you walk from the
farmhouse down the footpath to the cowshed?
WITNESS: I did.
LAWYER: And as a result, you passed within a few yards of the
duck pond?
WITNESS: I did.
LAWYER: And did you observe anything?
WITNESS: I did. (Witness remains silent.)
LAWYER: Well, could you tell the Court what you saw?
WITNESS: I saw George.
LAWYER: You saw George *******, the defendant in this case?
WITNESS: Yes.
LAWYER: Can you tell the Court what George ******* was doing?
WITNESS: Yes. (Witness remains silent.)
LAWYER: Well, would you kindly do so?
WITNESS: He had his thing stuck into one of the ducks.
LAWYER: His "thing"?
WITNESS: You know... His thing. His di... I mean, his penis.
LAWYER: You passed close by the duck pond, the light was good,
you were sober, you have good eyesight, and you saw this
clearly?
WITNESS: Yes.
LAWYER: Did you say anything to him?
WITNESS: Of course I did!
LAWYER: What did you say to him?
WITNESS: "Morning, George

Q: What is your date of birth?
A: July fifteenth.
Q: What year?
A: Every year.
Q: What gear were you in at the moment of the impact?
A: Gucci sweats and Reeboks.

Q: This myasthenia gravis-does it affect your memory at all?
A: Yes.
Q: And in what ways does it affect your memory?
A: I forget.
Q: You forget. Can you give us an example of something that
you've forgotten?

Q: How old is your son - the one living with you.
A: Thirty-eight or thirty-five, I can't remember which.
Q: How long has he lived with you?
A: Forty-five years.

Q: And where was the location of the accident?
A: Approximately milepost 499.
Q: And where is milepost 499?
A: Probably between milepost 498 and 500.

Q: Do you know if your daughter has ever been involved in the
voodoo or occult?
A: We both do.
Q: Voodoo?
A: We do.
Q: You do?
A: Yes, voodoo.

Q: Trooper, when you stopped the defendant, were your red and
blue lights flashing?
A: Yes.
Q: Did the defendant say anything when she got out of her car?
A: Yes, sir.
Q: What did she say?
A: What disco am I at?

Q: Were you present when your picture was taken?

Q: Did he kill you?

Q: How far apart were the vehicles at the time of the
collision?

Q: You were there until the time you left, is that true?


Q: How many times have you committed suicide?

Q: So the date of conception (of the baby) was August 8th?
A: Yes.
Q: And what were you doing at that time?

Q: You say the stairs went down to the basement?
A: Yes.
Q: And these stairs, did they go up also?

Q: Can you describe the individual?
A: He was about medium height and had a beard.
Q: Was this a male, or a female?

Q: Is your appearance here this morning pursuant to a
deposition
notice which I sent to your attorney?
A: No, this is how I dress when I go to work.

Q: Doctor, how many autopsies have you performed on dead
people?
A: All my autopsies are performed on dead people.

Q: All your responses must be oral, OK? What school did you go
to?
A: Oral.

Q: Do you recall the time that you examined the body?
A: The autopsy started around 8:30 p.m.
Q: And Mr. Dennington was dead at the time?
A: No, he was sitting on the table wondering why I was doing
an
autopsy.

Q: Doctor, before you performed the autopsy, did you check for
a pulse?
A: No.
Q: Did you check for blood pressure?
A: No.
Q: Did you check for breathing?
A: No.
Q: So, then it is possible that the patient was alive when you
began the autopsy?
A: No.
Q: How can you be so sure, Doctor?
A: Because his brain was sitting on my desk in a jar.
Q: But could the patient have still been alive nevertheless?
A: It is possible that he could have been alive and practising
law somewhere.

Q: You were not shot in the fracas?
A: No, I was shot midway between the fracas and the navel.

Wednesday, August 09, 2006

Wedding Pictures

Shareen Azua's Wedding Pictures


Found Shareen Azua's wedding pictures here while browsing fotopages. Sapa tuan punya fotopages itu, minta ampunlah, aku tatau lah. For the last picture, picture of her wedding reception in Bangkok, I took that from Shell's own blogsite.

Thought of sharing a few of those pictures I took (ghaz: without permission, lagi .. hehe) from both the sites with you people.
Jangan marah nooo Shell. Cuma nak kongsi2 ja ngan kengkawan yang lain.

Seperti biasa, asal nama pengantin ja, mesti cantik2 kan. And, she look soooooooo beautiful on her wedding day (ghaz: captions untuk pictures kena tunggu Shell explain sendiri. wa tatau!)

Congratulations on your wedding
from all of us here!



Tuesday, August 08, 2006

Wajah kesayangan hamba (22)

From Shareen Sikayun Hiu (NO1)


(snip)

sorry lah i have not been keeping in touch with you. its the usual excuse of course, i've been busy, too caught up in my own little world -- you know the drill ;-).

i know you're probably gonna cut & paste this on the adp3blog (ghaz: tahu tak pe. :p) so, hello to everyone. yes i'm alive and yes i remember most of you. hope to hear more news and to see you soon.

note to nona, sorry to hear of jeff's news. hope you are doing better now.


With the girls.


Wajah kesayangan hamba (21)

From Rosnah Mohd Romli (NO6)

Dikirimkan sekeping gambar ni. Update pasal diri takdek.

Tapi ikut2 citer, Rosnah dah kahwin. Ada anak seorang lelaki dah: Khaliq Firdaus. Baru 8 bulan. Dan, dia sekarang ni tinggal kat Shah Alam.

Nanti aku update bila Rosnah dah emailkan aku citer pasal perkembangan diri dia. Malas laah aku nak meng-karangkraft. Tunggu.


Julie, Rosnah, Lini, Amy NO3 + Myza
@ Rina's wedding

Next entry ..

Next entry tunggu kengkawan contributors yang lain ekk ..
kalau ada, adalah.
kalau tak de, tunggu je lah ekkkk.

tata!

Monday, August 07, 2006

Autokratik Terpimpin (2)

Email daripada Amy NO3. Aku publish kat sini gak ek. Information relevant untuk semua orang.


Aku ada soalan la yg aku harap korang leh jawab [...] ada gak kawan2 ADP3 yg dulu sempat 1 semester je? So, ada yg segan takmo join…tapi bagi aku, as long as they had gone through ESL dgn kita dulu, kira ADP3 la kan? And we still remember them apa? I mean no limit kan saper nak join reunion ADP3 sbb main concern is kita nak gather kawan2 semua kan?


ghaz: Ko tersangaaaaatlah betul Amy. Bagi aku, dan yang lain2, kitaorang di sini bukan nak membeza2kan ko sapa ko. Ko lama ke kat PPP tu atau sekejap. Ko grad dari UiTM ka bukan. Itu soal yang paling tak penting. Yang penting bagi kitaorang, kita nak merapatkan semula hubungan persahabatan yang kita jalin bermula 5 June 1995 lepas. Itu tujuannya pun (ghaz: selain, of course bagi ruang untuk aku gila kuasa semula. muhahaha.). Makna kata, kalau ko ada kad matrik PPP/ITM yang start 9503..., makanya, korang semua adalah salah seorang daripada keluarga besar ADP. Jangan2 malu. Buat apa nak segan2.

Aku harap geng2 yang lain, please make them - whoever they are - comfortable ek.

Aku nak quote apa Kaza cakap:

Walaupun sapa korang.... Takde hal punya lah.... Janji korang pernah pakai matrik kad PPP... And pernah nampak / pakai baju "Living in the fast lane" (ghaz: baju yang mana ni. aku tak ingat. yang aku ingat cuma baju itam, We're aliens!) .... You guys are welcome


Autokratik Terpimpin (1)

Received this email from Rosnah:

A'kum Ghaz,

(snip)

cuma aku nak beri cadangan ni....boleh tak reunion nanti kita buat 2D 1N
baru lah best ....ada bbq sume
tempat resort ke
alang2 nak buat...buat habis best
lagi pun bukan nyer selalu
10 TAHUN SEKALIK!

ghaz: 2 HARI 1 MALAM ... ayoyo samy. nak buat 3-4 jam punya function pun belum dapat sambutan lagi. ni kan pulak bermalam. hikhik.

anyway, i am open to suggestion.

untuk makluman semua, kita tak decide apa2 lagi kerangka reunion ni. strategi sekarang adalah untuk mengumpul geng2 ADP3 dulu. dah ramai, boleh form committee. then kita (read: yes, aku! ghazari amri sanusi) decide.

apa kata survey?

Special Entry: From Nona

From Noor Izuna Riza Ismail/Nona (NO2)

Morning people!

The first thing I did when Amy NO3 sent me Nona's email was to write to her. I wrote to Nona to convey my condolence (iyalah, baru sekarang berkesempatan nak ucapkan takziah) atas pemergian hubbynya, arwah Jeff, to ask her how is she doing now and invite her to write something about herself to this blog. Aku mentioned to her bahawasanya kawan2 yang lain concern dan ingin tahu tentang perkembangan diri Nona. Kita semua mendoakan kesejahteraan dirinya untuk menghadapi hari2 mendatang tanpa Arwah yang dikasihinya di sisi.

Alhamdullilah; this morning aku telah terima reply daripada Nona. I'm producing Nona's email below.

Thanks Nona.

-ghaz

***

Wa’alaikumusalam….terharu plak dpt email dr kau…of course aku ingat kat kau…kau org plg glamer kat ppp masa tuh…

alhmdullillah, aku sihat2 je & after almost 3 years, I’ve learned to accept that his (arwah hubby) time has arrived to kembali kpd ALLAH swt on 31st October 2003 (bersamaan 5 Ramadhan 1424 (Jumaat))… so aku mintak sapa2 yg arwah ada termarah atau terguris hati, minta ampunkan & maafkan arwah coz arwah ni kdg2 baran gak …& sapa2 yg arwah ada terhutang & perlu dijelaskan, minta tlg org tu contact aku & insya’allah aku try nak langsaikan setakat yg mampu…aku ada terbaca yg korang x tau the detail of his death…

well, on that day arwah actually on the way nak blk ke rmh aku di penang utk berbuka posa dgn my parents coz his on business trip with his boss to penang…dia bertolak dr KL after solat jumaat & supposed to arrived at my hometown utk berbuka puasa…I was at the office & plan utk bertolak to penang after office hour…I was too bz with my work, I only tried to contact him lpas dah habih keje & what I got was only his handphone voicemail…aku assumed dia terlupa charge phone so aku x de la piker yg bkn2…tp my parents pun dok tertunggu2 gak dia yg x smpai2…at last around 7pm, cousin aku call inform yg arwah ada kat hospital di tapah coz accident but don’t wanna tell me his condition…cousin aku bg his boss punya handphone number suruh call…I called & his boss informed that dia dah tak ada…mcm x percaya pun ada…ingatkan dia tipu, tp my cousin called me bck & confirmed the matter…jd bergegas le aku & family ke Tapah hospital & seterusnya is history…

According to his boss, the car skidded & arwah was at the passenger seat sebelah driver…he had internal bleeding kat kepala tp alhamdullillah tubuh dia tak ada cacat cela…aku redha coz dia pergi masa hari baik & bulan baik….aku pun nak berterima kasih kpd sapa2 yg pernah tlg dia & melawat rmh dia di ipoh masa hari pengkebumian dia…

actually, aku pun teringat nak email kau ari jumaat lpas tp bz le plak…ni aku attach my ex-adp3 form & our wedding photo (taken on 6th September 2003)…just in case kau nak tgk muka arwah 56 hari sebelum dia meninggal…however, that was almost 3 years ago & I don’t look like that anymore…




ghaz: Sama2lah kita sedekahkan AL-FATIHAH buat Allahyarham


Wajah kesayangan hamba (20)

From Mas Aida Rahim (NO5)


Assalamualaikum,

Actually xtau nak tulih apa .. but nih atas permintaan (ghaz: actually, itu arahan!) our 'Big Boss' suh update profile hehehe

Well, after ADP n x leh fly tuh, still maintain @ PPP n grad with UiTM deg in Finance. then after grad, lepas 5 bulan tanam anggur, dpt keje kat RHB Bank, Melaka, dokat je dgn umah..was in Trade Finance Dept.. pas 2 yrs keje situ, dah boring hehe so saje2 apply Mara under SPC...x sangka plak dpt..so, in sept '02, went to purse my studies @ Edinburgh,
Scotland (ghaz: edin-berger actually. tempat yang paling tak best sekali. dah la tak cantik. hodoh pulak. :P) n did my MSc IT (Multimedia)..my master ada terpesong skit arr hehe eh byk actuallynye;-) apa2pun, yg penting knowledge;-)

then after grad (x sempat tunggu convo coz visa dah habih dah) i got a job at Scope Int'l (M) SB @ Bkt Jalil => nih subsidiary Standard Chartered...1 year plus lah keje situ..then dpt plak keje kat RHB Bank balik...but this time @ Shah Alam...still in Trade Finance dept..apa nak buek...x dpt nak lari tajuk...heheh so, 'til now, still in RHB lah..dah setahun lebih dah...

so far, still being me myself (ghaz: read > I AM single AND available. hehe .. pandai2 ja aku ni.) ...belum sampai seru heheheh so, dah habih citer dah.. xder apa2 yg menarik pun;-)

so boss..cukuplah kan? heheheh

Sunday, August 06, 2006

Wajah kesayangan hamba (19)

From Ahmad Suffian Osman (SO6)

Nama: Pyan aka Hucs
Nickname : Ahmad Suffian Osman (S06)

Lepas ADP, sambung degree ITM (masa final sem baru tukau jadi UiTM) BSc (Hons) IT. Sama dgn Mary, Sad, Ayu (ghaz: Ayu ni skrang dok ostraliaaa tauu ..), Azwar n the gang (IT HARDONES).

Grad, menganggur 6 bulan .. then mid 2000 keja ngan ESSO (Now ExxonMobil) sampailah sekarang. (Sapa nak masuk line IT kat Exxon, contact lah aku...InsyaAllah, 50% dah bleh lepas...(tapi kalau opening group aku la..kalau group lain aku tak leh jamin)

Kenal bini, Haida Fatimah Hashim (T'ganu kite) Jan 2001, Meminang Mac 2001, Tunang Julai 2001, Kawin Dec 2001. Bini, USM - Food Tech (kawan ngan Gee Abas - what a small world - people always say) tapi bukan kenal thru her lah. Baru habis KPLI, and dah jadik cikgu sekolah rendah since Jan 2006. (ghaz: woi pyan, ko tak mention bini brazil ko ek. ngelat ekk. ehem .. kepada yang tatau, dia ada bini brazil. serious tipu!)

Anak sulung, Shahindah Hadfina was born on Oct 26 2002 (Sama birth date ngan bapaknye - So kalau aku buat bday party anak aku, jangan lupa present aku skali)

Itulah perkembangan aku setakat ni. Oh ye .. body pun mengembang selaras dengan family (ghaz: chop3, aku chop jadi president persatuan 'pengembangan' ekk.) .. and nanti December, InsyaAllah new family member will arrive. Doakan semua selamat (ghaz: Congrats Pyan. Insya Allah, semuanya selamat. Sama2lah kita doakan, iya.)

Ini ada gambar ekslusif, baby in 21 weeks .... baru amik last Wednesday.

Gambar family tak byk, tu yang superimpose buat collage tu...(sbb aku makin tak suke amik gambar...lense kamera makin kecik skang ni...hehehehe)

Asal dari Klang, masih di Klang.
(ghaz: apasal tak dak mention koleqq langsung ni dalam autobiography ko ni .. tak leh jadi ni)

Dulu2, siapa perasan kalau apa2 pasal Silat Cekak, akulah orangye yang paling sibuk. Naib Presiden Silat Cekak Hanafi 1996-1997. Pembantu setia arwah Bob. Presiden Blok 11 - 1998 (zaman orang semua tak nak jadi Presiden dan menganiaya aku jadi presiden..hehehe) (ghaz: eh, aku duduk blok 11 dari 1995 sampai 2001; apsal tak lantik AKUUUUUU ... mm, ko memang tak kasi aku chance langsung nak gila kuasa peringkat kolej .. muhahaha)

Nak berkenalan lebih lanjut, sila ke sini: THAT THING I DO

Shahindah Hadfina - 4 tahun