ADP3 REUNION: there is always a first time

Friday, September 01, 2006

Wajah kesayangan hamba (34)

From Kazarul Izzham Nordin (NO6)

Dear friends and mate…..

Lama tak jumpa and dengar kabar berita, harap semua sihat dan baik belaka….. alahai skema ler pulak ayat aku nie…. How la…

Apa mau carita nei…. Aku confuse lah…. Last week aku finally dapat nengok blog reunion adp3….. itu pong kat tempat training centre…. Kalu kat opish nie payah sket… system admin aku nie rajin bebenor….habih semua dia block nyer….busan giler aku…. Last-last….. Terus naik kadar productivity aku… yer la kalau idak asyik download jer keja aku… bos aku pong naik boring sebab aku tak nak share download tue….

Aku sekarang dah 3 tahun kat Tourism Malaysia….pwtc….. tolong jangan tanya aku discounts or good rate…. Kitorang tak berjimat punya agency…. We spend 400 mill per year so please don’t ask…..hahahaha…. (siapa bayar cukai?.....thanks!!!)… aku kat dalam admin incharge on tender/sebutharga for all offices renovation (hq, states and overseas office… walaupun paling jauh aku pernah gi was sabah…hampeh sungguh boss-boss nie)….. walau pong aku makin gumuk and boroi tapi aku tak makan rasuah….. lantak ler orang lain nak kata aper… janji aku tak nyusah kan orang lain… sekarang aku dok training autocad (tue yang dapat bukak blog….)….. sebab kitorang akan pindah ke putrajaya by 2010 nie….

Aku dah settled down with a kampong girl from pasir mas named Norkhairul Hafiza Bt. Hamzah…. Tapi orangnyer takde lar kampong sangat cuma alhamdulillah apa yang fardhu dan wajib semuanyer dilaksanakan tapi tang fesyen and barang kemas… aku redha jer la….…. Aku kawen last year on the 29th may 2005… dan dikurniakan seorang putera… Muhammad An-Na’im B. Kazarul Izzham … (boley muat ker nak isi boring OMR masa SPM nanti?...hahahaha!)…. At the moment aku masih lagik stay ngan parents aku sebab aku dok serba salah nak beli umah kat mana…. Yer la nanti nak move to putrajaya… takut2 wife lak still kerja kat damansara… so aku tengok keadaan dulu… nanti pindah aku kasik info….

Apa-apa hal aku masih lagi memberi kesanggupan untuk membantu dalam reunion adp3 nie….. harap sesangat dapat jumpa geng-geng lama. Buat masa nie aku masih lagik dok berjumpa bebudak bilik aku…. Port masih lagik kat NZ, wangsa maju…

Cuma aku nak inform…. To those familiar with my activity during Ramadhan …. Apa plan ini tahun… and mana port?

Ok lah… itu jaer dari aku….

Wassalamualaikum.


Wednesday, August 30, 2006

Luahan Perasaan Suami

Per request, I am posting the email I sent out earlier today here. This is based on an original article I found on the Internet. Untuk jawapan isteri kepada suami ... biarlah rahsia! hehehe

  1. Isteriku, iktiraflah kelakianku
  2. Isteriku, jagalah rumahku
  3. Isteriku, janganlah leteriku
  4. Isteriku, fahamilah perasaanku
  5. Isteriku, berbincanglah denganku
  6. Isteriku, hiaslah dirimu
  7. isteriku, berlemah lembutlah terhadapku
  8. isteriku, hargailah pemberianku
  9. Isteriku, janganlah pilih kasih terhadap anak-anak
  10. isteriku, jagalah makan minumku
  11. isteriku, jagalah pakaianku
  12. Isteriku, didiklah anak-anakku
  13. Isteriku, raikan keluarga
  14. Isteriku, sembunyikanlah kepintaran dan kelebihanmu
  15. Isteriku, janganlah buang masamu
  16. Isteriku, janganlah banyak karenah
  17. Isteriku, patuhilah kepadaku
  18. Isteriku, janganlah cemburu buta
  19. Isteriku, tunjukanlah sifat sabarmu
  20. Isteriku, iktiraflah kepimpinanku
  21. Isteriku, bantulah kejayaanku
  22. Isteriku, jadikan anak-anakku insan yang beraklak mulia
  23. Isteriku, permudahkan penglibatan sosial ku
  24. Isteriku, janganlah boros
  25. Isteriku, hargailah kejayaanku
  26. isteriku, galakanlah hobiku
  27. Isteriku, suburkanlah pembangunan intelekku
  28. Isteriku, berjimat cermatlah
  29. Isteriku, berterus-terang dan berkomunikasilah denganku
  30. Isteriku, janganlah terlalu mengawalku