ADP3 REUNION: there is always a first time

Friday, August 04, 2006

Lihatlah dooonia .. (amacam Zied? ok tak title ni?)

From Ghazari Amri Sanusi (NO1)


AKHIRNYA. Akhirnya ada gak orang yang nak tahu camne aku lepas2 time ADP hari tu. Walaupun serata blog ni penuh dah dengan link2 ke page2 aku (yes azwar, aku dengan tak malunya mem-promotekan diri sendiri), tapi ada gak yang masih bertanya.

Untuk tak menghampakan request, aku letak sekeping je gambar ni. Yang lain2, korang tengok kat sini. Oh yes, proses pengembangan sedang berlaku ke tahap maksimum. Besar bapak dah aku ni. Saiz perut jangan nak citer aaa.

Pada mereka yang belum tahu, aku kerja dengan Bank Negara Malaysia. Lailatul Akma Mohd Shukor (NO6) and Nooranita Yunus (NO2) pun keje BNM gak. Diaorng boleh la jadi Gabenor, aku apa adaaaaa.

Belum berkahwin; meskipun tahun depan ja dah masuk 30. Oh mak aku dah tanya banyak kali dah dan in fact dah nak perkenalkan dengan nurse mana tah, tapi aku buat donno ja. :P

Macam Siti la juga, bila sampai masa yang sesuai, aku panggil press conference. Aku umumkan. Buat masa ini, biarlah rahsia.

Tak macam kawan kita ni yang sedang buat PhD kat among the top 10 economics school in world/Australia, aku sambung kat universiti biasa ja kat UK ni. Dah 3 tahun dah, insya Allah, tahun depan aku balik lah for good. December 2006 aku balik kejap ke Malaysia sebab adik bongsu aku nak kawen. Tinggallah aku sorang2 ja dalam family yang belum berkahwin.

Last. Aku nak clarify sikit ja. Dalam dua tiga email yang aku terima, si pengirim kata dia kenal aku sebab aku "used to be gila kuasa boy". Pembetulan. Salah sangat tense korang tu. Bukan "used to be" lah .. tapi sebetulnya, masih, STILL IS gila kuasa.

Kalau aku dah tak gila kuasa, aku tak ler nak organize reunion ni semua. Kan Sad kan. Kan Mary kan.

Muhahahahahaha ...

11 Comments:

  • Aku tak kisah ko nak gila kuasa Ghaz sbb gila kuasa ko ada isi.. kalau takde ko, sapa la nak initiate mende nih..aku pernah suarakan mende ni kat kawan2 dulu.. "sapa la nak start buat reunion ni..kalau tak Ghaz, Bob la" Bob dah pergi meninggalkan kenangan dia pada kita.. so harap kat ghaz je la...:)

    By Blogger Amy, at Fri Aug 04, 11:57:00 PM  

  • ehemmm... ghaz

    aku bukan ler nak puji hang tapi aku rasa hang look better now compared to ten years ago...
    dulu hang nampak a little bit gullible...

    pssstt.. aku pun sedang menjalani proses pengembangan tahap maksimum...

    By Anonymous badrul hisyam, at Sat Aug 05, 12:26:00 AM  

  • ghaz, what happen to our promises to diet? tula, aku ajak pose, tamau.. asal aku tuang pose, ko pon nak tuang gak..ni bulan rejab ni meh pose sama2 lagi..aku dah two week pose..walaupun lom kurus macam calista folkhart, ringan la skit badan..kekekeke

    By Blogger reenazack, at Sat Aug 05, 03:25:00 AM  

  • aku setuju ngan amy ..sapa la yg nak mulakan kalau bukan hang ..

    By Anonymous munie, at Sun Aug 06, 03:32:00 PM  

  • ghaz,
    sapa yang kata "used to be giler kuasa" tu? tak check fakta kah mereka itu??
    Aku memang yakin ko akan giler kuasa sampau bila2..
    And although ko letak laila and nooranita (sapa tu?) boleh jadik gabenor BNM...aku tau niat nko..
    ko nak jadi PM( itu pun sebab ko tak leh jadi agong) , x main la gabenor2 ni..Dr G
    hehehehe

    By Blogger abu_harraz, at Sun Aug 06, 09:38:00 PM  

  • ghaz ni mat bunga @ jiwang lah. tgk fotopages dia masyaallah penuh ngan lirik lagu. cepat2lah cari bini woi.. takyah la nak lepaskan jiwang kat dunia pastu, lepas kat bini la pulak muahahaha

    By Anonymous Zeeda Yazid @ Zied, at Mon Aug 07, 12:25:00 PM  

  • ghaz...cam tak cayer jer..is this the real u? ;D

    By Anonymous hiemash, at Mon Aug 07, 12:27:00 PM  

  • ghaz,

    one thing i can't forget about you is that ko cukup pissed off bila org langkah badan ko...

    tapi dah ko terbaring mcm ikan paus kat tetengah bilik, mcm mana orang nak lalu?

    woit... lagik satu, secretary aku single lagik.. ko nak tak? hihi...

    By Anonymous badrul hisyam, at Mon Aug 07, 01:20:00 PM  

  • bad: cam ikan paus kata ko. siot jaaaaa.
    seksiteri ko tu cantik dak? hikhikhik

    By Blogger Ghaz Sanusi, at Mon Aug 07, 03:03:00 PM  

  • ghaz: walau apa orang cakap....ghaz still macam ghaz yg aku kenal dulu (tahun 95) still maintain giler kuasa.....ekekekkke

    By Blogger kamadean, at Mon Aug 07, 04:29:00 PM  

  • weh ghaz..kalu nak awek..ni haa student aku pon balambak...meh pilih2..kasi murah2 ja...heheh..jgn marah aaa..btw..aku no2 la bkn no3..aku rasa lam biodata aku tu aku tersilap tayep la ghaz..amponn

    By Anonymous yanti, at Wed Aug 09, 03:08:00 PM  

Post a Comment

<< Home